به گزارش صدای بورس پس از ۳ ماه سخت برای سهامداران در بازارسرمایه، سازمان بورس به تغییر سیاستهای خود دراین بازار روی آورد. سیاست هایی که میتواند دو نتیجه کاملا متناقض داشته باشد. یعنی از یک سو ممکن است وضعیت بغرنج فعلی بازار را تغییر دهد و یا ممکن است عده بیشتری از سهامداران عطای بورس را به لقای آن ببخشند و با استفاده از فرصت پول جدیدی که وارد بازار میشود، از بازار خارج شوند.
سیاستهای اشتباه گذشته که در ماههای گذشته لباس قرمز بر تن بورس کرده است، ممکن است درحالحاضر نیز منجر به نتیجهای که باید از آن گرفته شود، نشده و فقط عدهای باز هم از این وضعیت متضرر شوند.
سیاستهای جدید سازمان بورس میتواند قفل صفهای فروش را باز کند
بازار سرمایه به یک هسته سخت حمایت خورده است. مقاومتی که بسیاری از کارشناسان بازار آن را یک حمایت معتبر از شاخص کل و شاخص هموزن میدانند. اما با وضعیتی که بازار سرمایه درحالحاضر دارد، برخی دیگر از کارشناسان این حمایت را نیز از دست رفته میدانند.
اما با بررسی اتفاقات و تصمیمات چند روز گذشته سازمان بورس احتمالا باید منتظر اتفاق جدیدی در بازار سرمایه باشیم. سازمان بورس در روزهای گذشته دو تصمیم مهم گرفته است، تا از طریق آن طرف تقاضا را تحریک کند تا کمی از صفهای فروش کم شده و بازار به تعادل برسد.
مسوولان بورس دوباره دستبهکار شدند و سقف مجاز خرید صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت را از ۱۵ به ۲۰ درصد افزایش دادند و این در حالی است که از ابتدای سال تا مرداد ماه که بازار وارد فاز اصلاح شد، حداکثر سقف مجاز این صندوقها کاهش یافته و تا ۵ درصد هم رسیده بود.
تصمیم دیگر سازمان بورس به میزان اعتبار دهی کارگزاریها به سهامداران ارتباط دارد. درصد اعتبار مجاز مشتریان کارگزاری با ۵۰ درصد افزایش از ۲۰ به ۳۰ درصد تغییر کرد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند این تصمیمات در مجموع میتواند تا ۲۰ هزار میلیارد تومان وارد بازار سرمایه کند. این عدد میتواند تا حدود زیادی مشکل نقدینگی را در بازار سرمایه حل کند.
کارشناسان بازارهای مالی معتقدند اگر این دو تصمیم به مرحله اجرا برسد میتواند نقدینگی جدید به بازار تزریق کرده و به بهبود سفارشها در سمت تقاضا منجر شود.
سیاستهای طرف عرضه، سیاست هایی فراموش شده در سازمان بورس
ریزش بورس تا شاخص یک میلیون و سیصد هزار واحدی و حمایت از شاخص کل در این عدد در صورتی میتواند پابرجا بماند که علاوه بر ماندن در این حمایت، پس از کف سازیهای لازم، به سمت روند صعودی حرکت کند.
اما سیاست هایی که سازمان بورس در این مدت اجرایی کرده است، بیشتر به طرف تقاضا و تشکیل صفهای خرید مربوط میشده است. این سازمان باید از عرضه آبشاری شرکتهای حقوقی دراین مدت جلوگیری کند. عرضه شرکتهای حقوقی تا حدود زیادی تمام حمایتهای شاخص از دو میلیون و صد هزار واحدی را شکسته است.
به عبارت دیگر، حمایت از شاخص بورس بارها و بارها از نقطه اوج شاخص تا هم اکنون بارها و بارها توسط عرضههای شرکتهای حقوقی شکسته شده است. برخی از شنیدهها حکایت از باطل شدن عرضههای شرکتهای حقوقی طی روزهای گذشته دارد.
البته کارشناسان اقتصادی حرکت نزولی دلار را در افت نمادهای صادراتی و بهتبع آن ریزش شاخص مؤثر میدانند. در همین وضعیت باید روزهای آینده شاهد یک نوسان در بازار سرمایه باشیم. حال باید دید این حمایت از شاخص بورس میتواند دوام داشته باشد و روزهای سبز بورس را به همراه داشته باشد.
منبع: فارس
نظر شما